Företagarstory: Vihersisustus Hetki

I den här artikeln presenterar vi en företagare som räddade vår vardag - så som hundratals företagare gör för någon varje dag. En företagare som igen bevisar att välgjort jobb säljer lätt sig själv - när man gör det man brinner för, lyssnar på sina kunder och ger ett bra intryck av sig själv, leder det till rekommendationer som skapar till försäljning.

livepicture-kasvitaulu-vihersisustus-hetki

Isolta flyttade i våras till nya utrymmen här i Helsingfors. När vi väl kommit igång med vardagen på det splitternya, ljusa och fräscha kontoret började vi så småningom sakna något hemtrevligt. Mysfaktor, färg och kontrast till allt det vita - grönväxter.

Endel av oss drömde om hela grönväxtväggar som skulle hämta både kontrast och renare luft. När vi fick offert av ett företag som erbjuder smarta grönväxtväggar måste vi sluta drömma om detta lyx, eftersom en enda väggenhet skulle ha ätit upp hela vår budget för växtinredningen. Ett annat företag inom branschen återkom aldrig med en offert trots att vi frågade efter det t.o.m. ett par gånger. Våra planer för ett grönare kontor började alltså inte så bra.

När vi sedan ordnade sommar-inflyttnings-lillajulsfest i maj blev det tal med några gäster om inredningen på det nya kontoret och vår frustration över saknaden av grönväxter. Då berättade en av våra gäster att hennes vän Tiina just precis startat ett eget växtinrednings- företag efter att hon länge verkat inom branschen som anställd på andra företag.

Vilken timing! Perfekt tillfälle för oss att igen få stöda en ny entreprenör - det hade ju blivit klart för oss att vi behöver en engagerad specialist, som motiveras av arbetet och uppskattar oss som kunder. Och det fick vi.

Inte många dagar efter festen, när vi hade kontaktat Tiina, haft henne på besök, fått offert med ritningar över hur växthelheten skulle se ut, hade vi bekräftat beställningen.

Med Tiina kändes det genast som att våra önskemål hörs och vi blir betjänade på bästa möjliga sätt. Hon var genuint ute efter att hjälpa oss. Vi uppskattade speciellt det att Tiina tog ställning till hur vi skulle få en lösning som motsvarar våra önskemål - hon utgick inte från att bara verkställa vår egna plan, utan berättade artigt för oss att endel av det vi själva skissat upp inte kommer att fungera. Hon hade bra argument för det och kom med förslag som var betydligt bättre.

Just detta gör en tjänsteleverantör till ett äkta proffs: att han/hon litar på sin egen kompetens och vågar ta ställning till kundens tankar i gott och ont, men ändå ser till att slutresultatet blir det som kunden önskar sig. Med andra ord att slutresultatet blir bättre än om kunden själv hade gjort allt. Genom detta fick Tiina vårt förtroende - det allra viktigaste i en kundrelation. Därför beställde vi gärna helheten av henne.

neuvotteluhuone-ennen-ja-jälkeen

I samband med projektet ville vi såklart höra mer om hennes företag och vad fick henne att starta eget. Här delar vi med oss hennes egna tankar om företagandet idag:

Hur blev du företagare?

I min ungdom hade jag för mig att vårdbranschen skulle vara min grej. Men jag blev istället växtinredare och hortonomföretagare. Så här i efterhand har jag märkt att värderingarna i mitt arbete idag inte är långt ifrån vårdbranschens - omhändertagande och att öka människors välmående. Vi människor behöver växter för att må bättre. Genom att erbjuda växtinredningstjänster hjälper jag och mitt team både människor och växter att må bättre, vilket gör mitt jobb väldigt meningsfullt och givande.

Jag vill kunna bemöta kunder i lugn och ro utan onödig tidspress och leverera lösningar av bästa möjliga kvalitet. Flera års erfarenhet inom branschen har lärt mig att det behövs tillräckligt med tid för kunden och ett genuint engagemang för att slutresultatet i ett projekt skall vara det bästa möjliga. Jag brinner för projekt där jag kan utöva min expertis genom hela projektet - allt från kundens första kontaktbegäran till att projektet är klart. Därför valde jag att starta eget och det kändes som en naturlig fortsättning på min karriär.

Vad gör ditt företag och för vem?

Vihersisustus Hetki hjälper privatpersoner och företag att hitta de bästa möjliga grönväxtlösningarna för varje individuellt behov. Vi erbjuder lösningar både för inomhus och utomhus bruk.

Vad tycker du mest om i ditt arbete?

Det är ett privilegium att få spendera dagarna i en vacker omgivning, och se vilken effekt det har på människor när de ser vad allt man får till stånd med växtinredning.

Vihersisustus-tyotila

Läs också vår artikel om kundrelationer och vad som får dina kunder att köpa av dig om och om igen.

Ta i bruk vårt gratis faktureringsprogram

Faktureringsprogrammet Isolta

Hantera din försäljning och kundrelationer med Isoltas faktureringsprogram - gratis. Betala först när din fakturamängd stiger.

Prova genast eller Läs mera