Fakturamall

Här är ett fakturaexempel och den information som ska finnas på en faktura i Sverige. Av oss får du ett faktureringsprogram som ser till att du får med allt som ska synas på en faktura.

En faktura ska innehålla

 1. Fakturans datum
 2. Löpande fakturanummer
 3. Säljarens VAT-nummer eller organisationsnummer
 4. Säljarens och köparens namn och adress
 5. Produktens eller tjänstens mängd och beskrivning
 6. Produktens eller tjänstens leveransdatum
 7. Enhetspris utan moms
 8. Momssatsen
 9. Momssumman

I dessa situationer rekommenderar vi dig att vända dig till en professionell bokförare. Isoltas kundtjänst hjälper också gärna till.

 • Orsak till skattefri försäljning eller omvänd skattskyldighet
 • Köparens skattenummer (omvänd momsskyldighet och gemenskapsintern försäljning)
 • Information om nytt transportmedel
 • Information om vinstmarginalbeskattning
 • Uppgift om säljaren har godkännande för F-skatt
 • Referens till tidigare faktura om en faktura är redigerad

Tips för faktureringen

Sträva efter att fakturera samma dag som du får in beställningsbekräftelsen

Om du skjuter upp faktureringen, skjuter du också upp pengarnas inflöde på kontot. Dessutom kan du glömma saker som du har kommit överens om med din kund om du inte skickar iväg fakturan genast. Du ger ett professionellt intryck när din kund får fakturan genast efter köpet.

Gör fakturan klar för fakturering

så tidigt som möjligt antingen som en offert, beställning eller ett fakturautkast. Själva faktureringstillfället borde inte ta längre än en minut.

Skicka fakturan i den form som kunden önskar

som e-faktura om han eller hon ber om det, som e-post faktura om ni kommit överens så eller traditionellt i pappersform om du inte är säker på hur kunden vill ta emot fakturan.

Skicka fakturan i den form som kunden önskar

som e-faktura om han eller hon ber om det, som e-post faktura om ni kommit överens så eller traditionellt i pappersform om du inte är säker på hur kunden vill ta emot fakturan.

Ta hand om att fakturorna arkiveras

Företagarens skyldighet är att förvara allt bokföringsmaterial i sju år. Det räcker med att ha materialet i elektronisk form om den finns sparad på minst tre ställen.

Redigera aldrig en faktura som du redan skickat iväg

Om det blev fel på fakturan som du skickat till kunden, ska du kreditera fakturan och ersätta den felaktiga fakturan med en ny. Du kan såklart redigera en faktura tills du skickar den till kunden och till bokföraren.

En guide för fakturering och ekonomihantering

Guiden ger insikt i vilken roll företagaren har i företagets fakturering och ekonomihantering. Vi presenterar innehållet på basen av vad vi kommit fram till genom våra egna erfarenheter.

Isolta är ett gratis faktureringsprogram

Du får ett gratis faktureringsprogram av oss som har färdiga, tydliga underlag för fakturor och med vilken du kan skicka elektroniska fakturor.

Du ger ett professionellt intryck

Du skapar klara och tydliga fakturor, där kalkyleringar och den svenska lagstiftningen är automatiskt beaktade.

Du sparar tid

Du hittar alla tidigare fakturor behändigt i fakturaförteckningen och kan använda dem som fakturamallar

Du får dina pengar snabbare

Eftersom du kan leverera dina fakturor på det sätt som din kund önskar betalar de fakturorna snabbare.

Varför gratis?

Använd Isolta för att hantera dina kunder och produkter och för att skicka offerter och elektroniska fakturor. Du kan använda tjänsten gratis när din årliga fakturamängd är liten. När din årliga fakturamängd ökar, kan du utvidga till en avgiftsbelagd version. Det glädjer oss att ha användare som gratisversionen räcker till, eftersom vi tror på att de gärna rekommenderar vår tjänst till andra företagare.

Du binder dig inte. Inget kreditkort behövs.

Priser

Använd faktureringsprogrammet gratis när du skickar en liten mängd fakturor och udvidga vid behov. Alla versioner inkluderar mångsidiga funktioner. Dessa priser gäller endast i Sverige (alla priser är exklusive moms).

Faktureringsperiod:

Fakturering Skapa och sänd dina fakturor enkelt och behändigt. Du kan bl.a. använda olika fakturamallar och streckkod.

ROT/RUT-avdrag När du sålt ROT/RUT -arbete lägger du enkelt till avdraget på fakturan.

Fordringar Du ser en lista på alla öppna, förfallna och betalda fakturor med ett enda ögonkast.

Påminnelser Lägg till påminnelsekostnaderna, dröjsmålsräntan och skicka betalningspåminnelsen till din kund antingen själv eller elektroniskt.

Försäljningsrapporter Med rapporterings- och sökfunktionerna vet du hur det går för ditt företag. Skicka rapporten även till din bokförare!

Kundhantering För bok över dina kunders köp, er kontakt och de saker du lovat dina kunder.

Produktregister Lägg till timpriser, produkter och tjänster i produktregistret och använd dem behändigt i samband med faktureringen.

Offerter Skapa en offert på basen av ett fakturautkast.

Gratis kundsupport Vårt strålande team hjälper dig vid varje steg av användningen.

E-post och PDF-faktura per faktura Skicka fakturan till mottagarens e-post direkt från programmet, eller ladda ner fakturan som PDF -fil och skriv ut / skicka själv.

E-faktura till företag per faktura Skicka fakturan som e-faktura direkt till mottagarens leverantörsfakturasystem.

Utskriftstjänst per faktura Vi skriver ut fakturan och skickar den till kunden per post. Du trycker “Skicka faktura” inne i programmet och kunden får fakturan till i brevlåda.

Starter

Du får Isolta och alla dess funktioner gratis när du fakturerar under 10 fakturor om året. När ditt företag och behoven växer, kan du utvidga till en avgiftsbelagd version. E-fakturor, utskriftstjänst, kontroll av betalningsanmärkningar och indrivning är transaktionsbaserade tilläggstjänster som vi debiterar för skilt.

Du kan tjäna ihop fler gratis fakturor genom att rekommendera Isolta till dina bekanta. För varje rekommendation som leder till att din bekant börjar använda Isolta, får ni båda 5 gratis fakturor till att skicka iväg.

0 kr

/ Månad

0 kr

4,90 kr

9,90 kr

Pro

Du fakturerar obegränsat och har tillgång till Isoltas alla mångsidiga funktioner. Du kan välja faktureringsperiod enligt det som passar dig bäst 1, 3 eller 12 månader. Beställningen förnyas automatiskt om du inte säger upp avtalet innan faktureringsperioden förnyas.

E-fakturor, utskriftstjänst, kontroll av betalningsanmärkningar och indrivning är transaktionsbaserade tilläggstjänster som vi debiterar för skilt.

99,00 kr

/ Månad + Moms

0 kr

4,90 kr

9,90 kr

Du binder dig inte. Inget kreditkort behövs.

Isolta är nog det bästa i min firma. Tack för det

Magnus Lindstrom
Magnus Rörservice

Jag uppskattar er tjänst så mycket att jag springer runt och visar den till alla.

Jannik Svensson
JS SolidTrade Ab

Mycket nöjd med ert faktureringsprogram! Snabb och bra service de gånger jag funderat över något. Väldigt prisvärt program och rekommenderar er åt andra också i framtiden!

Anna Hultholm
Triaxe Oy Ab

Hjälpsam kundservice

Vi har jobbat med företagare i över 15 år. Att driva eget är vår hjärtesak. Vår uppgift är att fråga, lyssna och hjälpa – att utveckla tjänsten enligt dina önskemål.

Skicka din första faktura på några minuter

Skapa ett konto i Isolta gratis! Kreditkortsuppgifter behövs inte och du binder dig inte till något.
Prova först eller börja fakturera direkt.

Du binder dig inte. Inget kreditkort behövs.